Inbouwsystemen van STAS

Zie je zo’n schilderij ophangsysteem wel zitten, maar baal je van het aanzicht van die rail aan je muur of plafond? Dan hebben we goed nieuws! Onderstaande ophangsystemen zijn namelijk nagenoeg onzichtbaar te monteren. Daarnaast zijn deze ophangsystemen ook uitermate geschikt voor o.a. nieuwbouw of systeemplafonds op kantoor of in overheidsinstellingen. Alle ogen zullen gericht zijn op jouw favoriete wanddecoratie!

STAS plasterrail

De STAS plasterrail is het enige ophangsysteem dat volledig geïntegreerd kan worden in een nieuw te bouwen of te stucen muur. De rail moet met behulp van spijkers in de onbehandelde ruwe muur worden geslagen. Daarna kan de rail meegestuct worden met de muur. TIP: Zorg ervoor dat de stukadoor goed oplet en de rail niet ondersteboven monteert! Om te voorkomen dat het gootje in de rail vol kalk komt te zitten moet vooraf het STAS plasterrail koord in het gootje worden aangebracht. Direct na het stucen dient het koordje heel voorzichtig verwijderd te worden zodat het stucwerk mooi strak opdroogt.

STAS u-rail

De STAS u-rail is speciaal ontwikkeld om in een handomdraai van een systeemplafond een flexibel ophangsysteem te maken. De rail wordt op de houten kantlat van het plafond gemonteerd en.. voilá! Het systeemplafond is getransformeerd in een nagenoeg onzichtbaar ophangsysteem.

De volgende haken en koorden zijn te gebruiken in combinatie met dit ophangsysteem:

  • STAS smartspring op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 4 kg)
  • STAS zipper op STAS cobra met perlon koord (belastbaar tot max. 15 kg)
  • STAS zipper op STAS cobra met staalkabel (belastbaar tot max. 20 kg)

Kun je wel wat extra verlichting gebruiken? Ga dan voor de STAS u-rail multi.

STAS multirail flat

STAS multirail flat is een ophangsysteem die nagenoeg onzichtbaar weg te werken is in stucwerk of een platte sierlijst. In de rail zit een 12V verlichtingsrail verwerkt. De eenvoudig verplaatsbare armaturen uit ons assortiment klik je gemakkelijk in de rail om zo je decoratie uit te lichten!

Hoef je je decoratie niet uit te lichten? Dan kun je altijd nog gaan voor de STAS prorail flat! Een rail die net zo makkelijk weg te werken is in stucwerk maar zonder de verlichtingsrail.


STAS multirail crown

STAS multirail crown is geschikt voor nieuwbouw- en bestaande panden en staat met name zeer fraai in klassieke panden omdat de rail te verwerken is met een ornamentlijst naar wens. Tevens is een gipsen of foam-sierlijst te verlijmen op de rail, maar ook verlijming op enige afstand onder het plafond geeft een perfecte afwerking. Een onzichtbaar schilderij ophangsysteem met een klassieke twist! Heb je geen verlichting nodig dan kun je altijd nog gaan voor de STAS decor rail. Dit systeem werkt hetzelfde als de STAS multirail crown maar heeft geen verlichtingsrail.


Inbouwsystemen van STAS
Schuiven naar boven